به گزارش خبرنگار مهر، شاهین شیرانی ظهر سهشنبه در نشست خبری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان پیرامون طرح ضربتی پوشش حداکثری واکسیناسیون با عنوان شهدای سلامت اظهار داشت: نباید فراموش کنیم که یک زمانی در کشور واکسن نبود و کرونا به اقتصاد کشور لطمه زد و شهروندان ما با مبالغ عجیب در کشورهای همسایه واکسن میزدند.
وی افزود: چند ماهی در کشور واکسن وجود نداشت اما الان به وفور یافت میشود، وقتی از تعداد واکسن کم به واردات خوب رسیدیم ابتدا شیب واکسیناسیون به شدت بالا رفت اما طی یکی دو ماه گذشته مجدداً این شیب نمودار کاهش یافته است.
رئیس دانشگاه علومپزشکی اصفهان در خصوص عدم واکسیناسیون درصدی از جامعه تصریح کرد: بعضی از واکسن میترسند، بعضیها به قول خودشان وقت نداشتند یا دسترسی سختی داشتند و برخی نیز اعتقادی به واکسن ندارند.
واکسن کرونا پیشگیری و درمان است
وی در خصوص طرح واکسیناسیون شهدای سلامت گفت: واکسن حفاظت فردی ایجاد میکند، کسی که واکسن زده احتمال گرفتن کرونا دارد اما این احتمال بسیار پایینتر از افراد دیگر است و اگر در صورت تزریق مبتلا نیز شود شدت کمتری از ابتلاء را تجربه میکند و اگر در معدود نفراتی شدت بیماری افزایش یافت احتمال مرگ و میر به شدت کاهش مییابد.
شیرانی با تاکید بر اینکه واکسن کرونا هم پیشگیری است هم درمان، اضافه کرد: واکسنهای دیگر مثل کزاز و آنفولانزا صرفاً جنبه پیشگیری دارد اما واکسن کرونا علاوه بر پیشگیری در صورت ابتلاء شدت بیماری را کاهش میدهد.
وی خاطر نشان کرد: با وجود تأثیرات شگرف واکسن شیب افزایش تعداد افراد واکسینه کمتر از دو دهم درصد در روز است، این در حالی است که پیک ششم در آمریکا و روسیه رخ داده و باید جامعه قبل از پیک ششم در حدود ۹۰ درصد ایمن شده باشد.
تزریق روزانه ۲۰-۲۵ هزار دوز واکسن در اصفهان
رئیس دانشگاه علومپزشکی اصفهان با بیان اینکه واکسیناسیون ۷۰ درصدی مصونیت جامعه را در پیش ندارد، اضافه کرد: در استان اصفهان ظرفیت تزریق روزانه ۱۵۰ هزار دوز واکسن وجود دارد، روزانه ۲۰ تا ۲۵ هزار واکسن تزریق میشود.
وی با اشاره به طرح واکسیناسیون ضربتی شهدای سلامت تاکید کرد: این طرح که با همکاری سپاه صاحب الزمان انجام میشود به صورت فرد محور، محله محور، سازمان و اداره محور و شغل محور انجام میشود و در آن شناسایی محلهها و سازمانها با درصد واکسیناسیون کم و ایجاد شرایط برای تزریق واکسن آنها مدنظر خواهد بود.
شیرانی با اشاره به ایجاد سامانه شناسایی افراد واکسن نزده ادامه داد: سامانهای در اصفهان در روزهای اخیر ایجاد شده که در آن افراد واکسینه بر اساس شغل و محله کار و زندگی شناسایی میشوند تا اقدامات برای واکسینه شدن این افراد به نحو بهتری پیگیری شود.
وی اضافه کرد: این طرح در سازمانها به طور جدیتر از طریق بالاترین مقام پیگیری میشود، همچنین بررسی تزریق یا عدم تزریق واکسن افراد در سامانه به عهده علوم پزشکی است و هر سازمان فقط میتواند افراد واکسینه خود را مشاهده کند.
بویین میاندشت طلایه دار آمار واکسیناسیون
رئیس دانشگاه علومپزشکی اصفهان در خصوص شهرستانها با کمترین و بیشترین پوشش واکسن ابراز داشت: شهرستان بویین و میاندشت با پوشش بیش از ۹۰ درصد بیشترین پوشش و شهرستانهای فلاورجان، اصفهان، خمینی شهر، نجف آباد و برخوار با پوشش کمتر از ۷۵ درصد کمترین پوشش واکسن را داشتهاند.
وی با تاکید بر اینکه دست مردم برای انتخاب نوع واکسن باز است، تصریح کرد: قرار است برای پوشش بهترین واکسیناسیون بحث توجیه سازی مردم با کمک معتمدین محل انجام شود، همچنین در بحث مدارس لیست مراکز آموزشی با کمترین پوشش ارائه شده که اقدامات برای پوشش این نوع مدارس نیز در حال انجام است.
شیرانی در خصوص بازگشایی ورزشگاهها گفت: تا کنون ابلاغی در خصوص حضور هواداران در ورزشگاه به علوم پزشکی اصفهان نشده است، ما میخواهیم ورزشگاهها باز شود اما نه مثل مسابقه که در تهران پخش شد که در ورزشگاه بزرگ آزادی تمام جمعیت در سکوهای محدود جمع شده بودند.
وی با اشاره به واکسیناسیون اتباع در اصفهان تاکید کرد: در بحث واکسیناسیون با دو گروه با کارت و بدون کارت اتباع رو به رو هستیم، دسته اول که همچون سایر افراد واکسینه شدن آنها در حال انجام است اما در خصوص گروه دوم باید واکسیناسیون به صورت در صحنه انجام شود زیرا این افراد از نیروی انتظامی ترس دارند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در خصوص تزریق دوز سوم واکسن کرونا گفت: این امر بر اساس ابلاغ کشور برای کادر درمان و سالمندان بالای ۶۰ سال با فاصله ۴ ماهه از دوز اول انجام میشود.
نظر شما